Всички сме виждали поне една котка с хитлерови мустачки.  Причината за

...
Всички сме виждали поне една котка с хитлерови мустачки. 
Причината за
Коментари Харесай

Ето защо някои котки имат хитлерови мустачки

Всички сме виждали най-малко една котка с " хитлерови " мустачки. 

Причината за на пръв взор инцидентното оцветяване при черно-белите котки, което ги кара да наподобяват на немския деспот, от дълго време е тайнственост. Проучване обаче сочи, че неповторимата шарка се дефинира от повреден ген, написа английският вестник Independent.

Според учени от University of Bath и University of Edinburgh, двуцветното кожухче на някои котките се образува още в утробата, когато пигментиращите кафези не последват генетичните указания. Ако липсват задоволително кафези, които да нашарят цялата четина на котката, резултатът е бели петна.

Снимка: Vera Eremova / Shutterstock

В Интернет някои пухкави любимци с най-вече черна четина, само че с бели петна по лицето и гърдите шеговито биват наричани „ котки със смокинги ”. Други по-злочести бели котки пък се раждат с черни петна сред носа и устата, заради което наподобяват на немския деспот.

Учените се надяват изследването да обогати познанията ни за съществени здравословни положения като сърдечни недостатъци, които също са породени от придвижването на кафези в утробата. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР